Blåtryk i den blå time | Kulturglimt i natten

Vær med når Holstebro Kunstmuseum og Bystuen i Vinderup inviterer til blåtryk workshop, hvor du kan lære at lave dine helt egne lystryk, også kaldet cyanotypier.

Workshoppen bliver indrettet som et drop-in værksted på Holstebro Bibliotek: Fredag d. 10. februar kl. 18-22. Her vil museets formidlingsinspektør, Katrine Sofie Jepsen og billedkunstner Sara Strandby (Bystuen) være klar til at guide jer.

Blåtryk er en langsom gammel fotografisk teknik, baseret på lysfølsom emulsion som, udsat for UV-lys, bliver blåt ved fremkaldelse. Vi arbejder med at dække af for lyset med motiver, f.eks., pressede, tørrede eller friske planter og på den måde opnå de fineste poetiske tryk.

Arrangementet er del af Kulturglimt i natten. Læs mere herunder.

Kulturglimt i natten

’Kulturglimt i natten’ er en ny begivenhed centralt i Holstebro by, hvor kulturlivet byder på kulturelle glimt i mørket en fredag eftermiddag og aften i februar.

Her kan både børn, unge og voksne opleve kunst og kultur som et lyspunkt i den mørke vintertid. Det foregår på Holstebro Bibliotek, og aktørerne byder på et væld af oplevelser og aktiviteter, der stimulerer alle sanser.

Programmet for Kulturglimt i natten offentliggøres d. 3. februar.
Vi linker til programmet herinde.

bubble