Reserver plads

'Maren' blandt venner – Et foredrag om Kvinde på Kærre, et værk af Alberto Giacometti v. kunsthistoriker Folke Kjems

Obs. dato og titel er ændret efter udgivelsen af det trykte program.
Tidligere dato: Onsdag d. 10. april

Købet af skulpturen ”Maren o æ wovn” er blandt de vigtige – måske vigtigste – begivenheder i Holstebros 750 år lange historie. Tidligere museumsdirektør for Holstebro Kunstmuseum, Folke Kjems fortæller om den verdensberømte kunstner Alberto Giacometti, og hvordan "Kvinde på kærre" blev til 'Maren' samt om kunstkonsulenten Poul Vad, der var den som foreslog kunstneren og værket og som gennemførte købet.

300-400 borgere var mødt op, da borgmester Kaj K. Nielsen og direktør for Ny Carlsbergfondet, Jørgen Sthyr, afslørede Giacomettis bronzeskulptur Kvinde på kærre. Foto: Lokalhistorisk Arkiv

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

Billetpris: 50 kr.
Gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder og studerende.

Tilmelding er nødvendig.
Reserver plads her
Dørene åbner kl. 19:00. Husk at melde din ankomst i billetteringen, hvor evt. billetpris også betales.

Cover | Aftenens foredragsholder og pensioneret direktør for Holstebro Kunstmuseum, Folke Kjems. Portrættet er fra under tilblivelsen af den anden tilbygning tegnet af Hanne Kjærholm, Fæchfløjen, som åbnede i 2011. Foto: Tommy Bay

bubble