Koncert | Randers Kammerorkester

I samarbejde med Nordvestjysk Musikkreds har vi fornøjelsen af at invitere til koncert med Randers Kammerorkester: Onsdag den 1. februar kl. 19:30.

Der venter os en skøn romantisk aften på Holstebro Kunstmuseum.
Randers Kammerorkester gæster museet med syv musikere, der vil opføre værker; alle med et stærkt og følelsesmæssigt udtryk.

Praktisk info
Pris: 150 kr.
Man kan købe billetter ved døren (kontant eller MobilePay). De kan også reserveres hos Lonni Gelsdorf enten pr. mail gelsdorf@mail.dk el. +45 2143 1450. Arrangementet er gratis for medlemmer af Nordvestjysk Musikkreds.
Tilmelding er ikke nødvendig.

Program

Puccini: I Crisantemi
Første værk på programmet er skrevet i 1890 af Puccini, der er særlig kendt for dramatiske operaer som La Boheme og Tosca. I Crisantemi - der er det italienske ord for blomsten krysantemum- er skrevet i 1890 til minde om en afdød ven; Hertug di Savoia, som også en kort periode i slutningen af 1800-tallet var konge af Spanien. Værket rummer Puccinis klangskønhed i mindre format.

John Ireland: Sekstet
Af den engelske  komponist John Ireland (1879-1962) spilles et glemt mesterværk, der i årevis havde ligget allerdybest i en skrivebordsskuffe. I 1960 kunne denne sekstet for klarinet, horn og strygekvartet høres for første gang. Ireland var stærkt inspireret af Brahms, og sekstetten rummer stor romantisk klangskønhed og dybde kombineret med Irelands særligt engelske tonefald. 

Brahms: Kvintet for klarinet og strygere
Aftenens sidste værk kvintetten for klarinet og strygere er fra 1891. Værket er komponeret da han havde sit livs kærlighed – Clara Schuman – i tankerne, og man fornemmer i musikken både inderlighed og dybde. Værket er kendt for sin vidtfavnende rigdom af nuancer og farvetoner, mørke og vemodige, men også intense og lysende. En perle i kammermusikken.

bubble