Reserver plads ved kunstnerintroduktionen

Kunstnerintroduktion | Sonja Ferlov Mancoba

I samarbejde med Holstebro Bibliotek inviterer vi til to arrangementer, der belyser Sonja Ferlov Mancoba fra en litterær vinkel og en kunsthistorisk. De to arrangementer foregår på henholdsvis Holstebro Bibliotek tir. d. 5. marts. kl. 19:00, hvor vi lægger ud med et foredrag v. forfatter Hanne-Vibeke Holst efterfulgt af denne kunstnerintroduktion på Holstebro Kunstmuseum lør. d. 9. marts. kl. 11:30.

Kunstnerintroduktion på museet
I forlængelse af Hanne-Vibeke Holst foredrag om udgivelsen Kriger uden maske på Holstebro Bibliotek, dykker vi ned i Sonja Ferlov Mancobas kunstneriske virke. Museet har flere værker af Ferlov Mancoba, som kalder på at blive set og oplevet af publikum. På omvisningen kan du blive klogere på den kompromisløse kunstner, hendes livsværker og kunstneriske processer. Sammen går vi på opdagelse i Ferlov Mancobas værker og liv– et univers fyldt med poetiske og krigeriske væsner, vogtere og masker. Skulpturer der vidner om en livslang interesse for ikke-vestlige kulturer og en kunstner, der levede sit liv sammenvævet med sin kunst. Introduktionen til Mancobas værker varetages af formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen.

Praktiske informationer 
Kunstnerintroduktionen er gratis efter betalt entré, men tilmelding er nødvendig.
Reserver plads ved kunstnerintroduktionen
Husk at melde din ankomst i billetteringen, hvor omvisningen også starter.

Kriger uden maske - foredrag om Sonja Ferlov Mancoba
Hanne-Vibeke Holst udgav i 2022 romanen Kriger uden maske, der handler om den kvindelige kunstner Sonja Ferlov Mancoba. Hun fortæller om at bevæge sig i Mancobas fodspor, følge hendes kampe og brik for brik sammensætte historien om en kvinde, som endte med at skabe en helt unik kunst. Kunstværker, som i disse år opnår større og større anerkendelse med store retrospektive udstillinger.

Praktisk information:
Pris: 125 kr.
Foredraget finder sted på Holstebro Bibliotek i Bibliotekssalen.
Køb billet til foredraget 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond samt Kultur- og Fritidsudvalget, Holstebro Kommune.

 

Coverfoto | Sonja Ferlov Mancoba, Maske, 1965-75. (detalje) Bronzeskulptur. Erhvervet 2003 med støtte fra Kulturarvsstyrelsen. Foto: Ole Haupt

bubble