Bestil billet

Kunstnersamtale | Peter Linde Busk og kunsthistoriker Maria Fabricius Hansen

Torsdag d. 4. maj kl. 19:30 har vi sat billedkunstner Peter Linde Busk i stævne til en samtale i hans aktuelle særudstilling Peter Linde Busk-Hvem taler om sejr? At overstå er alt.

Mød billedkunstner Peter Linde Busk og dr.phil. Maria Fabricius Hansen, professor i kunsthistorie ved Københavns Universitet, som sammen vil tage os på en rejse ind i Peter Linde Busks kunstneriske univers. Som er befolket af tragikomiske skikkelser, der fremstilles med deformiteter og uskønne forvrængninger i afgrundslignende rum.

Linde Busk og Fabricius Hansen dykker ned i værkernes særegne sammensætning af figuration og ornamentik, hvor de detaljerige billedflader bygges op af minutiøst planlagte kompositioner, gentagelsesprægede mønstertegninger samt tilfældige spordannelser efter den kunstneriske arbejdsproces og besøger Linde Busks inspirationskilder som bl.a. tæller senmiddelalderligt ikonmaleri, ekspressionisme og Cobra samt en række delvist upåagtede traditioner i kunsthistorien, såsom folkekunst og sindslidendes kunst.

Peter Linde Busk (f. 1973 ) bor og arbejder i Faxe, Berlin og Athen, og er uddannet fra Hunter College of Art (New York), The Slade School of Fine Art (London), Kunstakademie Düsseldorf samt The Royal Academy of Arts (London).

Han har udstillet talrigt i ind- og udland, og institutionelle visninger har senest fundet sted på Kastrupgårdsamlingen, Richard Winthers Hus, Borås Konstmuseum og Kunstforeningen GL STRAND. I 2022 installerede han i skulpturparken Wanås Konst i Sverige det omfattende udendørsværk Solaris

Peter Linde Busk har blandt andet modtaget Ny Carlsbergfondets Kunstnerpris (2020), og i 2021 blev han fast medlem af kunstnersammenslutningen Grønningen. Han er herhjemme repræsenteret i samlingerne på ARKEN Museum for Moderne Kunst, KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg og Holstebro Kunstmuseum.

Maria Fabricius Hansen er professor i kunsthistorie ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Hun har bedrevet prisvindende forskning om bl.a. senmiddelalderens billedkunst og visuelle kultur med perspektiveringer til samtidskunsten. Igennem hendes forskning i materialitet, ornamentik og det groteske samt kulturtransformationer i et historisk perspektiv er hun ekspert på de tematikker og kunstneriske visuelle universer Peter Linde Busks værker opererer i.

Fabricius Hansen har desuden bidraget til udstillingens ledsagende bogudgivelse med et længere essay

Praktisk
Prisen for deltagelse er 110 kr. og inkluderer entré til kunstmuseet
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner samt studerende.

Tilmelding er nødvendig 
Bestil billet her

bubble