Reserver plads

Omvisning | Tæt på: Jørgen Michaelsen - Cyber versus Buddha

Kom med museets museets samlings- og forskningsinspektør, Teresa Østergaard Pedersen på omvisning i Jørgen Michaelsen - Cyber versus Buddha.

Soloudstillingen Cyber versus Buddha af billed- og konceptkunstner Jørgen Michaelsen (f. 1961). Udstillingen er skabt specifikt til Holstebro Kunstmuseums Færchfløj, hvor den indtager rummene som en totalinstallation af visuelle, lydlige, rumlige og sproglige elementer.

Den udfolder sig helt generelt som en kritisk-eksperimentel perspektivering af de spændinger, der netop nu kendetegner den dominerende bevidsthedsform i den vestlige kultur. Et væsentligt historisk tema er den europæiske idé om USA som realiseringen af den moderne utopi og i særdeleshed den udvikling, som denne forestilling har gennemgået siden 1945. Efter den kolde krigs afslutning med Sovjetunionens sammenbrud i 1991 er den europæiske idealisering af USA og amerikansk kultur efterhånden kommet under pres. Ruslands invasion af Ukraine har måske nok styrket NATO-alliancen, men har især eksponeret Europas problem med at optræde som samlet autonom aktør på den globale geopolitiske scene, der især præges af tiltagende rivalisering mellem nøglespillerne USA og Kina, men hvor udviklingen generelt går i retning af en multipolær verdensorden, hvor Vestens førende rolle ikke længere er givet.
Læs mere om udstillingen

Praktisk information

Det er gratis at deltage i omvisningen efter betalt entré til museet.
Husk at der er gratis adgang for børn og unge under 26 år.
Gratis adgang for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner.

Tilmelding er nødvendig.
Reserver plads ved omvisningen her
Husk at melde din ankomst i billetteringen.
Omvisningen starter i særudstillingen.

Cover | Still fra krigskommentarfilmen Stille hav, 2023

bubble